15:25 21.02.2025
Пам'ятки для населення
Зима − це одночасно гарна і небезпечна пора року, тому потрібно дивитися не тільки під ноги, де підстерігає ожеледь, але і вгору, де зачаїлися бурульки. Звисаючі з дахів будинків, балконів, дерев і труб «крижані красуні» можуть вмить перетворитися на «крижану небезпеку».
Попередження негативних наслідків під час льодоходу та весняного паводку!
Запам’ятайте! Лід може підвести нас восени, взимку і навесні.15:24 21.02.2025
До уваги мешканців Піщанської громади! Як діяти у випадку аварії на Кременчуцькій ГЕС
Увага! Наразі НЕМАЄ загрози затоплення! Інформація надана для ознайомлення!16:03 20.11.2024
16:13 22.10.2024
У зв’язку з великою кількістю пожеж у природних екосистемах ДСНС України у Полтавській області вкотре наголошують жителям про заборону спалювання сухої рослинності.
11:17 09.09.2024
ЗАХОДИ ІЗ ЗНЕЗАРАЖЕННЯ ПИТНОЇ ВОДИ
З метою попередження виникнення захворюваності серед користувачів криничної води – весною та восени треба проводити такі необхідні важливі заходи, як профілактичне знезараження.16:51 27.08.2024
Профілактика інфекційних захворювань та харчових отруєнь
У літній період почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов'язаних з вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених хвороботворними мікробами. Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових святкувань - весіль, ювілеїв, випускних вечорів, проводів в армію тощо. Спеціалісти-епідеміологи стверджують, що основними причинами спалахів є залучення до приготування страв випадкових осіб, котрі не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни, а також порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму. Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби, які готуються "із запасом", що призводить до накопичення у продуктах збудників інфекційних захворювань.10:02 29.07.2024
Профілактика гострих кишкових інфекцій рятує життя
Гострі кишкові інфекції (ГКІ) - це група інфекцій, які характеризуються фекально-оральним механізмом передачі, локалізацією збудника в кишечнику людини, багаторазовим поносом, нудотою, блювотою, підвищенням температури тіла.09:58 29.07.2024
Використання води для пиття є однією з найважливіших потреб людини. Але треба пам’ятати, що вода може бути одним із факторів передачі інфекційних захворювань, в першу чергу – кишкових інфекцій. Крім кишкових інфекцій, через питну воду можуть і інші інфекційні захворювання.
09:56 29.07.2024
Рекомендації щодо знезараження питної води у надзвичайних умовах
Вода, що використовується для господарсько-питних потреб населення, повинна бути епідеміологічно безпечною (не містити бактеріального забруднення), не шкідливою за хімічним складом та приємною за органолептичними (смаковими) властивостями.09:55 29.07.2024