Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Щодо виконання законодавства про мобілізаційну підготовку і мобілізацію та оборону

Дата: 21.06.2024 15:18
Кількість переглядів: 125

Фото без описуНа виконання статті 21 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», пункту 5 Рішення Ради оборони Полтавської області від 22 травня 2024 року № 64 «Про невідкладні заходи для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави», введеного в дію розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 22.05.2024 № 275 «Про введення в дію рішення Ради оборони Полтавської області від 22 травня 2024 року № 64» (далі - Рішення ради оборони) підприємства, установи, організації зобов’язані вести військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів із числа працюючих, надавати звітність з цих питань відповідним органам державної влади, іншим державним органам та органам місцевого самоврядування в установленому порядку; надавати відповідним органам державної влади, іншим державним органам та органам місцевого самоврядування інформацію, необхідну для планування і здійснення мобілізаційних заходів.

При цьому, відповідно до статті 26 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» відповідальність за організацію мобілізаційної підготовки та стан мобілізаційної готовності органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, адміністративно- територіальних одиниць і населених пунктів, Збройних Сил України, інших військових формувань, сил цивільного захисту та підприємств, установ і організацій покладається на відповідних керівників.

Пунктом 5 Рішення Ради оборони визначено, що до 28.05.2024 року керівникам підприємств, установ та організацій Полтавської області (незалежно від форми власності) з отриманням розпорядження відповідного начальника районної військової адміністрації або відповідного керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки про проведення заходів мобілізації чи виклик резервістів та військовозобов’язаних районного (міського) територіального центру комплектування, необхідно надати до Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відповідних районних військових адміністрацій та районних (об’єднаного міського) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки уточнені списки персонального обліку військовозобов’язаних за формою, визначеною додатком 5 постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів».

Станом на 05.06.2024 року більшістю керівників підприємств, установ та організацій Полтавської області зазначені вимоги про мобілізаційну підготовку і мобілізацію та оборону проігноровані.

З підстав викладеного, наголошуємо про обов’язок керівників підприємств, установ та організацій Полтавської області виконати вимоги статті 21 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та пункт 5 рішення Ради оборони.

Одночасно повідомляємо, що за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за статтею 2101 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтею 1141 Кримінального Кодексу України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь