Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Прийомна сім’я

Дата: 30.06.2023 09:58
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

👨‍👩‍👧Кожна дитина повинна жити в сім'ї, бо сім’я – це природнє середовище для неї . Поряд із батьками дитина відчуває захист, вчиться доброму і мудрому. Розуміє що таке любов і турбота. Вплив батьків на виховання  дитини є визначальним. Практично кожна дитина-сирота чи дитина, позбавлена батьківського піклування, яка сьогодні виховується в інтернатному закладі, мріє про сім’ю.

📌Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

📌При утворенні прийомної сім’ї прийомні батьки беруть дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.

📌Прийомні діти виховуються в сім’ях до досягнення ними 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-IV рівня акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

📌Між батьками і прийомними дітьми сімейних правовідносин не виникає. За вихованцями зберігається статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, що передбачає збереження раніше призначених аліментів, пенсій, інших виплат державної допомоги. 

📌Призначається і виплачується державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та грошове забезпечення прийомним батькам за рахунок коштів державного бюджету.

🌞Для утворення прийомної сім'ї потрібно подати до органу, який утворює прийомну сім’ю такі документи:
📎заяву кандидатів;
📎копії паспортів кандидатів;
📎довідку про склад сім’ї;
📎копію свідоцтва про шлюб;
📎довідку про стан здоров’я кандидатів та членів сім’ї, які проживають разом з ними;
📎довідку про доходи сім’ї;
📎довідку про проходження навчання;
📎письмову згоду всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають разом з кандидатами, засвідчена нотаріально;
📎довідку про відсутність судимості.

‼Важливо! Особи, які виявили бажання стати прийомними батьками, в обов'язковому порядку мають пройти навчання, організоване регіональними центрами соціальних служб із залученням спеціалістів з питань психології, педагогіки, медицини тощо, за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.

📌За детальною інформацією звертайтесь до спеціалістів ВСЗН та у відділ служба у справах дітей виконавчого комітету Піщанськоїсільської ради.💙💛


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь