A A A K K K
для людей із порушенням зору
Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Міграційна служба Полтавщини нагадує: як відновити паспорт під час війни

Дата: 02.06.2023 11:20
Кількість переглядів: 32

         Нажаль під час війни нерідко трапляються такі ситуації як втрата паспорта громадянина України чи закордонного паспорта.

        У такій ситуації можна користуватися застосунком “ДІЯ”. Паспорти у "Дії" — ID-картка та закордонний — мають таку саму юридичну силу, що й звичайні паперові аналоги. Така можливість передбачена статтею 14¹ Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

       Оформити ID-картку та закордонний паспорт і відновити втрачені документи можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби у Полтавській області НЕЗАЛЕЖНО від місця реєстрації. Крім того, з 23 травня можна одночасно оформлювати ID-картку і закордонний паспорт. На сьогодні адміністративні послуги доступні в усіх  підрозділах служби.

       Якщо паспорт втрачено за кордоном спочатку необхідно написати заяву до найближчого відділення поліції, а далі звернутися до дипломатичної чи консульської установи України для оформлення нового закордонного паспорта (актуально для громадянам України, які постійно проживають або тимчасово перебувають на території відповідної країни) або ж для отримання посвідчення особи на повернення в Україну. Після повернення додому потрібно звернутися до Міграційної служби, щоб повідомити про втрату документа та оформити новий.

       Нагадуємо, внутрішньо переміщені особи можуть отримувати соціальні послуги та виплати на основі довідки від Державної міграційної служби України або Є-документа. Тобто переселенці можуть ставати на облік, реєструватися та отримувати допомогу від держави як внутрішньо переміщені особи навіть без наявності паспорта.

       Виникли питання - в Управлінні працює телефон «гарячої лінії» (0532)608969, офіційна сторінка Міграційної служби Полтавської області у соціальній мережі Фейсбук https://www.facebook.com/udmspl/, за якими можна отримати актуальні консультації.

 

УДМС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь