Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Секрет довголіття

Дата: 01.04.2022 17:55
Кількість переглядів: 870

Фото без описуМарії Павлівні Мудрій, жительці села Піщане Кременчуцького району, 1 квітня 2022 року виповнилося сто років. У цей день жінка особливо схвильована, її вітають рідні та гості.

Вітати ювілярів – традиція в Піщанській громаді. Тому привітати Марію Павлівну із столітнім ювілеєм завітали заступник голови Піщанської сільської ради Назаренко Роман Володимирович та начальник відділу соціального захисту населення та соціальної служби для сім’ї та молоді виконавчого комітету Піщанської сільської ради Пічугіна Ірина Іванівна, представники відділів освіти, молоді та спорту, культури та туризму виконавчого комітету Піщанської сільської ради.

Фото без опису У дарунок довгожительці – квіти, які пані Марія дуже любить, подарунки і увага, яку найбільше цінує ця шанована жінка.

Що можна побажати людині у сто років?

  • Звичайно, Божої опіки та благодаті, здоров’я і благополуччя.

Який же секрет довголіття цієї жінки, яка у свої сто читає, дивиться телевізор і з таким теплом спілкується з людьми? На перший погляд  простий: чесно прожите життя, любов, яку віддавала і яка повернулась до неї сторицею.

Марія Павлівна народилася у 1922 році в с.Піщаному  Кременчуцького району  Полтавської області в сім’ї робітників. З дев’яти дітей Марія була старшою, тож їй доводилося допомагати мамі виховувати менших братів і сестер.

Фото без описуУ своєму житті обрала фах фельдшера-акушера. І ще один, чи не найголовніший, секрет її довголіття – це вірність клятві Гіппократа: «…якщо я непохитно виконуватиму все, що засвідчила під присягою, нехай мені буде дано щастя в житті і в лікарській майстерності і слава у всіх людей на всі часи, але коли я зверну із праведної дороги або оскверню дану клятву, нехай моя доля стане для мене протилежною…».

Доля не відвернулася. Господь дарував гарного чоловіка – Мудрого Петра Яковича, який прожив сто один рік. Разом з ним вони побудували будинок, виростили і виховали двох синів. Сьогодні бабуся має шістьох онуків і правнуків, праправнучку.

Усе життя Марії Павлівни віддане медичному обслуговуванню населення. На різних посадах працювала у Кременчуцькому районі: і в Кременчуці, і Кривушах, і в Потоках, а найбільше – у рідному селі.  

«Скільки виходили ці ноги!..» – згадує при зустрічі жінка, дивлячись на свої худенькі ніжки. І це, певно,  ще один секрет довголіття Марії Павлівни Мудрої. Все життя в активному русі, з активною життєвою позицією. Крім фахової роботи займалася і громадською: 20 років поспіль обиралася депутатом сільської ради. І нині відчувається її відповідальність і доброзичливість, мужність і  сильний характер.  

Найбільшою нагородою для  ювілярки є шана односельців. Усі жителі с. Піщаного низько вклоняються цій трудівниці. Мабуть, не  знайдеться в селі будинку, де б вона не була, людини, якій би вона не допомогла.

Столітній ювілей Марії Павлівни Мудрої –  блага подія для усієї родини. Сини радіють, що мама дожила до таких літ. Це – даровані Господом роки.

Шановна Маріє Павлівно, живіть ще довго для своїх дітей, онуків і правнуків, передавайте їм свої секрети довголіття. Ви вмієте радіти життю і кожній його миті.

Многая Вам літа!

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь