A A A K K K
для людей із порушенням зору
Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Поліція Полтавщини попереджає про посилення відповідальності за випалювання трави та сухостою

Дата: 16.03.2022 13:52
Кількість переглядів: 265

Фото без описуПосилення заходів правового впливу обґрунтоване тим, що вогонь та задимлення, в умовах війни,  екстрені служби можуть сприймати як фактор реальної загрози для населення, об’єктів і територій. Через що органи правопорядку та рятувальники відволікаються від виконання інших важливих функцій, пов’язаних з наданням допомоги громадянам та захистом Батьківщини від окупантів.

Фото без описуНачальник поліції Полтавщини Євген Рогачов наголосив: «Поліцейські та рятувальники посилюють контроль за недопущенням самовільного спалювання рослинності та її залишків. Адже подібні правопорушення відвертають увагу правоохоронців від виконання важливих для країни завдань, пов’язаних з виявленням можливих агентів ворога, коригувальників вогню, мародерів та інших осіб, що можуть загрожувати національній безпеці України.

У разі виявлення таких правопорушень органи правопорядку реагуватимуть жорстко, відповідно до вимог законів, з урахуванням воєнного стану. До осіб, які порушать заборону, будуть застосовані не тільки заходи адміністративного або кримінального впливу (стаття 77-1 КУпАП та, відповідно, стаття 245 Кримінального кодексу України), але й додаткові види відповідальності».

Фото без описуФото без описуДовідково. За знищення чи пошкодження вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення передбачена кримінальна відповідальність – ст. 245 Кримінального кодексу України.

Слід зазначити, що знищення або пошкодження лісових насаджень вогнем охоплює як підпал, так і порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки у лісах (зокрема, розведення багаття у невстановлених місцях, заправка в лісах транспортних засобів пальним тощо).

Вид і розмір кримінального покарання залежить від наслідків. Це може бути штраф від 91 800 до 153 тисяч гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Протиправні дії, що спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://pl.npu.gov.ua/news/Informacziya/policziya-poltavshhini-poperedzhaje-pro-posilennya-vidpovidalnosti-za-vipalyuvannya-travi-ta-suxostoyu/?fbclid=IwAR09XQp9YYFx3BVEBh75m9aLIDJew0QYvQqjaCgFaYeiCQldcro7GcO6aD0


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь