A A A K K K
для людей із порушенням зору
Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

В ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРАЦЮВАТИ НАД ПЛАНОМ ДІЙ ІЗ РЕАЛІЗАЦІЇ «НАЦІОНАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ ЗІ СТВОРЕННЯ БЕЗБАР’ЄРНОГО ПРОСТОРУ В УКРАЇНІ ДО 2030 РОКУ»

Дата: 08.11.2021 16:34
Кількість переглядів: 350

Високу оцінку Плану дій із реалізації «Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року» в Полтавській області дала координатор регіональної безбар’єрності Кабінету Міністрів України Тетяна Мураткіна.

В онлайн режимі вона долучилася до проведення наради з однойменною назвою за участю заступника голови Полтавської ОДА Катерини Рижеченко, представників Департаменту будівництва, містобудування і архітектури ОДА, регіонального представника Національної асамблеї людей з інвалідністю Ірини Твердохліб, очільника Полтавського обласного осередку Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» Сергія Чумака, депутата обласної ради Ольги Величко.

«Безбар’єрність – це не лише про фізичну доступність, це – про переваги для широкого кола людей. Зараз ми закладаємо підвалини безбар’єрної України й кожного регіону», – зауважила Тетяна Мураткіна.

Вона дала високу оцінку регіональному Плану дій з реалізації «Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року» та зупинилася на окремих моментах, які потрібно доопрацювати та скорегувати.

Так, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 №537 «Про затвердження Порядку проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг осіб з інвалідністю» та в межах обласного Плану дій в області здійснюється моніторинг з оцінкою ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення. Триває перевірка по кожному типу об’єктів, проводиться аналіз аудиту. Водночас функціонує комітет із питань безбар’єрності, формуються графіки проведення навчальних семінарів та тематичних лекцій на перспективу.   

«План стратегії безбар’єрності в області уже напрацьовано. Тепер важливо взяти до уваги всі пропозиції та зауваження, обов’язково долучивши до подальших обговорень представників громадськості, які опікуються питанням безбар’єрності, – зауважила Катерина Рижеченко, – всі учасники та виконавці Плану дій закладають базис для затвердження Полтавською обласною радою Регіональної цільової програми із безбар’єрності».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь