Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН, ВЛАСНИКІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ПОНАД 2 ГА

Дата: 29.09.2021 13:57
Кількість переглядів: 311

 

Фото без описуКременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що подавати декларації про майновий стан і доходи повинні громадяни, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ).

Також обов'язок стосовно декларування отриманих доходів та сплати відповідних податків і зборів мають фізичні особи - орендодавці у разі надання власних земельних ділянок (паїв) в оренду іншій фізичній особі, яка не є суб'єктом господарювання, та отримання доходу у вигляді орендної плати (п.п. 170.1.5 п. 170.1 ст. 170 ПКУ).

Відповідно до вимог ПКУ доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

Враховуючи зазначене, громадянам, які отримали дохід від обробітку власних земельних паїв площею понад 2 гектари та не подали до ДПІ декларацію, необхідно терміново подати податкову декларацію до державної податкової інспекції та сплатити податкові зобов'язання.

На сьогодні громадяни мають можливість подати декларацію про майновий стан і доходи не відвідуючи податкову інспекцію, а скориставшись електронним сервісом ДПС - Е-кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС.

Закликаємо одноосібників, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та в 2020 році отримали доходи від продажу сільськогосподарської продукції, та власників сільськогосподарської техніки, які в минулому році отримали доходи за обробіток землі, подбати про подання податкової декларації про доходи за 2020 рік

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь