Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН, ВЛАСНИКІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ПОНАД 2 ГА

Дата: 29.09.2021 13:57
Кількість переглядів: 315

 

Фото без описуКременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що подавати декларації про майновий стан і доходи повинні громадяни, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ).

Також обов'язок стосовно декларування отриманих доходів та сплати відповідних податків і зборів мають фізичні особи - орендодавці у разі надання власних земельних ділянок (паїв) в оренду іншій фізичній особі, яка не є суб'єктом господарювання, та отримання доходу у вигляді орендної плати (п.п. 170.1.5 п. 170.1 ст. 170 ПКУ).

Відповідно до вимог ПКУ доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

Враховуючи зазначене, громадянам, які отримали дохід від обробітку власних земельних паїв площею понад 2 гектари та не подали до ДПІ декларацію, необхідно терміново подати податкову декларацію до державної податкової інспекції та сплатити податкові зобов'язання.

На сьогодні громадяни мають можливість подати декларацію про майновий стан і доходи не відвідуючи податкову інспекцію, а скориставшись електронним сервісом ДПС - Е-кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС.

Закликаємо одноосібників, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та в 2020 році отримали доходи від продажу сільськогосподарської продукції, та власників сільськогосподарської техніки, які в минулому році отримали доходи за обробіток землі, подбати про подання податкової декларації про доходи за 2020 рік

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь