A A A K K K
для людей із порушенням зору
Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Зупинимо поширення коронавірусної хвороби разом!

Дата: 25.08.2021 09:56
Кількість переглядів: 344

Фото без описуЗа підсумками І півріччя 2021 року кількість страхових нещасних випадків на виробництві, зареєстрованих у Кременчуцькому відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області, збільшилась на 271,2% – з 32 випадків у тому ж періоді 2020 року до 118 у 2021 році. При цьому кількість приросту орієнтовно дорівнює кількості випадків гострого профзахворювання на COVID-19, на які складено акти Н-1/НП у цьому періоді, – всього 177 випадків (з яких 30 – на випадки  захворювання 2021 року),  із  них 3 – із смертельним наслідком.

Загалом по України за територіальним розподілом найбільша кількість страхових нещасних випадків зареєстрована у місті Києві (683 випадки), Київській області (649 випадків), Черкаській області (560 випадків), Хмельницькій області (543 випадків) і Львівській області (428 випадків). Найменша – у Луганській області (58 випадків), Сумській області (65 випалків), Полтавській області (70 випадків), Закарпатській області (84 випадки) і Кіровоградській області (98 випадків).

За підсумками січня–червня 2021 року у структурі виробничого травматизму галузь охорони здоров’я продовжує складати абсолютну більшість випадків. Серед професій, робітники яких найчастіше травмувались/інфікувались на роботі, переважають медичні сестри (брати), молодші медичні сестри (брати) з догляду за хворими, молодші медичні сестри (брати), сімейні лікарі.

У багатьох країнах світу розпочалася масова вакцинація від коронавірусу.

Вакцина готує організм до боротьби з певною інфекцією або вірусом. Це спонукає імунну систему розпізнавати інфекцію і виробляти антитіла для боротьби з нею.

Вакцинація дозволяє сформувати імунітет до хвороби і запобігти зараженню або перенести захворювання у легкій формі.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), вакцинацію вважають одним із найбільших медичних досягнень сучасного світу. Щеплення рятує життя від двох до трьох мільйонів людей щороку.

Вакцини допомогли перемогти дитячі хвороби, які були поширеними лише покоління тому. А віспу, від якої загинули сотні мільйонів людей, повністю викорінили. Втім, для досягнення успіху часто потрібні десятиліття.

Експерти попереджають, успіхи вакцинації проти COVID-19 ми зможемо побачити лише через кілька місяців, а повне повернення до норми може відбутися через кілька років.

Коли в організм потрапляє новий збудник, як-от бактерія, вірус, паразит або грибок, антиген спонукає імунну систему до вироблення антитіл для боротьби зі збудником, реагувати так, ніби вона має справу зі справжнім патогеном. Випробувані і затверджені вакцини від Covid-19 виготовляють як традиційними, так і новішими методами. Деякі вакцини від COVID-19 виготовлені за допомогою нових методів (Pfizer-BioNTech та Moderna) – це так звані РНК (мРНК)-вакцини, які використовують частину генетичного коду вірусу.

Замість того, щоб вводити в організм слабкий або неактивний антиген, вони вчать клітини організму виробляти "протеїн шипів коронавірусу". Це спонукає імунну систему утворювати антитіла для боротьби з вірусом.

Вакцина Oxford-AstraZeneca інша. Вчені модифікували версію звичайного респіраторного вірусу, яким заражаються шимпанзе, та додали частину генетичного коду коронавірусу. Це так звана вірусно-векторна вакцина.

Китайська вакцина CoronaVac використовує традиційний метод введення деактивованої частини вірусу.

Чи ефективна вакцина проти нових штамів вірусу? По-перше, всі віруси мутують, утворюючи нові штами для розповсюдження і виживання. Тому поява нових штамів не повинна дивувати. Вчені досліджують ефективність вже розроблених вакцин проти нових варіантів вірусу.

Експерти компаній Moderna, Novavax і Janssen стверджують, що хоча ефективність може бути нижчою, наявні вакцини повинні працювати. З іншого боку, вакцина, яка забезпечує певний захист, все ж краще, ніж взагалі нічого.  

Щеплення від коронавірусу не є обов'язковим у будь-якій країні, але лікарі його наполегливо рекомендують всім дорослим.

Важкі алергічні реакції на вакцину від COVID-19 трапляються рідко. Проте перед щепленням все ж рекомендовано проконсультуватися зі своїм лікарем.

Деяких людей непокоїть, що вакцини від Covid-19 були виготовлені надто швидко. Дійсно, зазвичай на розробку і випробування вакцин витрачаються роки, однак глобальна зацікавленість у пошуку рішення прискорили цей процес. Це також результат активної співпраці ВООЗ з ученими, бізнесом та організаціями охорони здоров'я.

Вакцина забезпечує захист від зараження, а також допомагає захистити інших. Вона також є першочерговим способом подолання пандемії.

Загальна вакцинація від Covid-19 вже показала свою ефективність в Ізраїлі, рівень захворюваності у людей старше 60-х років знизився.

За оцінками ВООЗ, для зупинки передачі вірусу імунітет має виробитися у 65–70% населення.

Щеплення мільярдів людей зупинить поширення коронавірусу і створить колективний імунітет, який щошвидше ми отримаємо, то швидше зможемо повернутися до звичного життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь