A A A K K K
для людей із порушенням зору
Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вічна пам'ять ...

Дата: 09.06.2021 15:19
Кількість переглядів: 1110

Фото без описуСумна звістка сколихнула Кременчуцький район - відійшов у вічність Пащенко Іван Миколайович,  шанований громадянин України, житель с. Рокитне-Донівки.

6 червня  2021 року, на вісімдесят третьому році життя, Іван Миколайович пішов назавжди, залишивши в скорботі невтішну родину і всіх нас.

Іван Миколайович народився в с. Рокитне-Донівка 12 лютого 1939 року. Після закінчення  семи класів школи пішов працювати обліковцем у колгосп «Іскра Леніна». Пізніше закінчив з відзнакою  Хорольський технікум механізації. Працював механізатором та комбайнером у рідному колгоспі. Був делегатом 20 з’їзду комсомолу України у 1966 році. В молоді літа серйозно захоплювався радіосправою, був активним учасником художньої самодіяльності, грав провідні ролі  в багатьох виставах аматорського драматичного гуртка, що діяв  при місцевому сільському клубі.

У 1976 році  був обраний секретарем партійної організації колгоспу. Роботу поєднував з навчанням у Полтавському  сільськогосподарському інституті.

 У 1983 році  очолив колгосп «Іскра Леніна» де і працював до свого виходу на заслужений відпочинок.

Це була мудра, широкої душі людина, віддана назавжди обраній справі. Проблеми й турботи, болі й негаразди, прохання й побажання тих, хто йшли життям поряд, були щоденними клопотами Івана Миколайовича. Його шанували, до нього йшли за порадою та допомогою. Свої знання передавав молодим спеціалістам, які в майбутньому  ставали керівниками господарств Кременчуцького району.

Як керівник господарства приділяв велику увагу розвитку населених пунктів сільської ради. Побудовано кілометри доріг з твердим покриттям, будинки для працівників  колгоспу, магазини. За його участі було розпочато будівництво спортзалу у Недогарківській школі.  Іван Миколайович був депутатом Кременчуцької районної ради багатьох скликань, депутатом Недогарківської та Ялинцівської сільських рад, членом виконкому та Ради школи.

За добросовісну та наполегливу працю Іван Миколайович неодноразово нагороджувався нагородами, грамотами та подяками від керівництва району та області. Назавжди заробив шану та авторитет серед своїх колег і всіх односельців. 

Недаремно прожив життя Іван Миколайович. Разом з дружиною Галиною Петрівною збудували дім, посадили квітучий сад, народили та виховали в любові двох дітей: сина Сергія та дочку Ларису, нині покійну. Раділи двом онукам Олександру і Тетяні та правнуку Івану. 

На жаль, земна дорога завжди обривається несподівано і від цього ще болючішим і гіркішим стає відчуття незворотності, втрати та людського безсилля щось змінити в цьому світі. Невтішні у безмежному горі  - дружина, діти, онуки та всі рідні.

Світлий добрий спомин про Івана Миколайовича назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив і поважав. 

 

                  Виконавчий комітет,

депутатський корпус  Піщанської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь