A A A K K K
для людей із порушенням зору
Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

До 2023 року доставку пенсій, як і раніше готівкою і додому будуть здійснювати листоноші та відділення Укрпошти.

Дата: 04.06.2021 13:21
Кількість переглядів: 668

Фото без описуВідповідні зміни внесено Постановою Кабінету Міністрів   №546 від 26 травня 2021року.

Так, Кабінет Міністрів України скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня, як це раніше було закріплено в Постанові № 277 від 29 березня 2021 року.

Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року.

Основна причина відтермінування є неготовність банківської інфраструктури і систематичне закриття банківських відділень, через що 13 млн українців не мають доступу до банкоматів у своїх населених пунктах, а відтак і можливості користуватися банківськими послугами.

Перехід на отримання пенсій в безготівковій формі буде проходити поступово і є правом, а не обов’язком людей. «Укрпошта», як і раніше, доставлятиме пенсії у ті населені пункти, де з об’єктивних причин не можна перевести на отримання пенсій через банківські картки.

Наразі Виплата пенсій здійснюється:

- національним оператором поштового зв'язку (Укрпоштою);

За заявою одержувача, що надається до органу Пенсійного фонду, органу праці та соціального захисту населення, виплата пенсій може здійснюватися безпосередньо в операційній касі виплатного об'єкта поштового зв'язку згідно із зазначеною на відомості датою або після цієї дати протягом виплатного періоду (з 4 по 25 число кожного місяця).
Виплата пенсій об'єктами поштового зв'язку за відомостями здійснюється у виплатних об'єктах поштового зв'язку та з доставкою додому (здійснює працівник відповідного поштового відділення).
Виплата пенсій провадиться працівником зв'язку особисто одержувачу після звірення даних пред'явленого паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, з даними, зазначеними органом Пенсійного фонду, органом праці та соціального захисту населення у відомості.

- установами уповноважених банків (через поточні рахунки в банках).

Поточні рахунки відкриваються на підставі договору банківського рахунка між уповноваженим банком і одержувачем. При цьому, одержувачі, крім внутрішньо переміщених осіб, можуть у будь-який час змінити уповноважений банк, подавши заяву до відповідного уповноваженого банку.

Заява про виплату пенсії встановленого зразка через поточний рахунок в банку подається одержувачем особисто до органу Пенсійного фонду  чи органу соціального захисту населення за місцем проживання одержувача або приймається органом Пенсійного фонду чи органом соціального захисту населення від установи уповноваженого банку.

Заяви приймаються за умови пред’явлення паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу і підтверджує її вік, та документа, визначеного законодавством, для з’ясування місця її проживання, і реєструються в установленому порядку.

Важливо! Поточні рахунки для виплати пенсії можуть відкривати лише уповноважені банки, які визначені переможцями конкурсу на право виплати пенсій відповідно до законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь