A A A K K K
для людей із порушенням зору
Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Недооцінений урок історії. Герої Крут.

Дата: 29.01.2021 14:33
Кількість переглядів: 3229

 «Мов дихає пітьма сторіч…Фото без опису

  Та світиться Майдан Софії

Юнацтво, сповнене надій, 

   Іде до Крут в січневу ніч…»

                                   Микола Щербак

     

      

        "У січні 1918 року, коли в Україні вдарив тривожний час, на брамі державності і її оборони стала молодь. Хлопці знали, що історія і доля доручили їм свою державу. Вони впевнено пішли в бій і всі полягли.

       Вони гідно склали іспит на мужність, хоча у кожного з них було велике бажання жити у новій державі" - ці слова кременчуцької письменниці Ольги Пилипчук із книги «Нескорена Україна» спонукають вірити, що сучасна молодь буде гідним послідовником тих світлих ідеалів, за які молоді юнаки віддали своє життя.

     З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, в Піщанській гімназії були проведені уроки пам’яті: «Крути – бій за незалежність», «Трагедія, подвиг, пам’ять…». Учні переглянули документальний фільм «Недооцінений урок історії. Герої Крут», після якого провели паралель між тими подіями та подіями, які зараз відбуваються на сході України. Також оформлено книжкову виставку «Згадаймо юність, що горіла в Крутах», де учні школи ознайомились з історичними джерелами тих подій. Фото без описуФото без опису
 

 

 

 

 

 

 

 

   «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» - під таким лейтмотивом пройшла виховна година для учнів старших класів у Недогарківському ліцеї. День пам'яті героїв Крут – ця сторінка в історії нагадала дітям , що всі народи гідні на існування і мають відстоювати право на своє самовизначення.

   У Новознам’янському НВК проведено відеоурок «Історія Крут», конкурс малюнків  з учнями 1-9 класів.

  Фото без опису   Педагоги та учні Ялинцівського НВК, згадуючи в цей день Героїв Крут, провели круглий стіл «Бій під Крутами: відомі й невідомі сторінки», інформаційну хвилинку «Хто вмирає в боротьбі, той в серцях живе повіки», виховні години «Бій під Крутами в історичній пам’яті». 

   

 

Фото без опису

 

У Кривушівському НВК до Дня пам’яті Героїв Крут пройшла онлайн-лінійка «Герої Крут - для нащадків взірець», виховні години «Крути: трагедія чи подвиг», «Пам’яті героїв Крут», «Від героїв Крут до героїв сьогодення».

   

Фото без опису    У Максимівському ліцеї на відзначення цієї дати  проведено перегляд відеофільмів «Бій під Крутами»,  «Крути: вогонь і кров», класні години «Бій під Крутами – сходинка до Соборності України»,  майстер-клас  «Пейп-арт». Створення карти України», бесіди з учнями «Пам’яті героїв Крут», «Подвиг героїв Крут через століття», «Бій під Крутами – приклад мужності і відваги», урок-мужності «Бій під Крутами – легендарна сторінка в історії української визвольної боротьби». У шкільній бібліотеці ліцею організовано тематичні виставки: «Понад усе вони любили свій рідний край»,  виставка-пам’ять «Бій під Крутами – символ   нескорених українців», віртуальна подорож з старшокласниками «Крути: вогонь і кров». 

 Фото без опису   

 

У Майбородівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено перегляди фільмів «Україна. Лабіринти історії. Битва під Крутами»,  «1918 р. Крути», урок «До Дня пам’яті Героїв Крут 2021», бесіда «Перші кіборги. Герої Крут»

     

 

Фото без описуРадіо-лінійка «Соборна мати Україна…», історичні читання «Шляхами українського державотворення», тематична виставка «Пам’ятай про Крути», урок-реквієм «На Аскольдовій  могилі поховали їх», історичний екскурс «Герої Крут – для нащадків взірець», перегляд  відеороликів «Крути 1918», проведені з учнями Вільнотерешківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, створено панораму на склі «Крути. Як це було». 

 

       Фото без описуУ Гориславському НВК оформлено стенд «Крути. 1918», виховні години «Наша країна найкраща» та «Героям Крут присвячується».

   

 

 

 

 Наскрізно ниткою заходів стала тема патріотизму, соборності – любові до своєї країни, нації, мови.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь