A A A K K K
для людей із порушенням зору
Піщанська сільська рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Детальний план території для визначення земельної ділянки для розташування полігону ТПВ із сортувальною станцією за межами населених пунктів Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області

Дата: 22.05.2019 13:31
Кількість переглядів: 1241

       Містобудівний проект «Детальний план території для визначення земельної ділянки для розташування полігону ТПВ із сортувальною станцією за межами населених пунктів Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області», розроблений відповідно до Розпорядження Голови Кременчуцької райдержадміністрації №100 від 22.04.2019 про розроблення проекту «Детальний план території для визначення земельної ділянки для розташування полігону ТПВ із сортувальною станцією за межами населених пунктів Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області».

     В проекті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території площею 6 га. Площа земельної ділянки, що визначена для розташування полігону ТПВ із сортувальною станцією – 5,62 га.

Розрахунковий термін реалізації ДПТ – 5-7 років.

      Потреба у містобудівному освоєнні території.

В даній роботі обґрунтовується та розглядається можливість визначення земельної ділянки для розташування полігону ТПВ із сортувальною станцією.

      Мета розміщення полігону ТПВ із сортувальною станцією:

– розподілення змішаних твердих побутових відходів за їх фізико-хімічними властивостями, технічними складовими, товарними показниками тощо для відбору вторинної сировини, придатної для подальшого використання;

- рішення територіальних проблем, пов'язаних з формуванням  полігонів ТПВ, існування яких, в свою чергу, впливає на забруднення атмосферного повітря, ґрунту та ґрунтових вод.

      Відстань від території проектування до сельбищної території с. Піщане – 590 м.

Територія проектування відноситься до земель запасу Піщанської сільської ради.

На території проектування розташоване місце видалення відходів (МВВ), згідно паспорту МВВ № 68 від 25.09.06.

Планування та існуюча забудова території.

     Проектне рішення Детально плану території базоване на:

  • врахуванні існуючої та проектної дорожньої мережі;
  • взаємоув'язки планувальної структури проекту з планувальною структурою оточуючих територій та рішеннями Кременчуцької райдержадміністрації;
  • технологічних вимогах щодо планування території;
  • побажання та вимог замовника, визначених у завданні на проектуванні.

  В межах території, що розглядається детальним планом обґрунтовується та розглядається можливість розміщення полігону ТПВ із сортувальною станцією.

Згідно з довідкою Піщанської селищної ради, сортувальна станція та полігон ТПВ буде обслуговувати мешканців Піщанської ОТГ та Ялинцівської сільської ради.

Кількість утворення твердих побутових відходів визначаються згідно з табл.11.2 ДБН Б.2.2-12:2018. Дані згідно розрахунків схеми районного планування передбачають до 5000 т/рік виходячи з кількості населення - 8 000 осіб.

    По попередніх розрахунках, наданих виконкомом Піщанської сільської ради, об’єм ТПВ складатиме до 35 м3/рік.

   Ділянка складування розбивається на черги експлуатації з урахуванням забезпечення приймання відходів на кожній черзі протягом 3-5 років.

Проектована ділянка планувально розділяється на адміністративно-господарську зону та зону захоронення відходів.

   Проектом виділено адміністративно-господарську зону з набором об’єктів промислового, побутового та допоміжного призначення з системою інженерного забезпечення:

-КПП (проектна);

-контрольно-дезінфікуюча зона - яма мийки коліс (проектні);

 -автомобільна вага (проектні);

-адміністративна будівля (проектна);

 -побутова будівля;

-сортувальна лінія комплексу МСЛ-1 із пресуванням вторсировини та складуванням;

 -склад паливо-мастильних матеріалів;

 -ємкість збору фільтрату;

 -дренажна насосна станція перекачки фільтрату;

 -відкрита автостоянка;

 -трансформаторна підстанція;

 -пожежні водойми;

-очисні споруди поверхневих стоків (сепаратор нафтопродуктів продуктивністю, 30л/с (10 л/с – господарьска зона та 20 л/с поверхневий стік із карт);

- освітлення території господарської зони;

 - огорожа території земельної ділянки;

 - внутрішньо-майданчикові під’їзні дороги.

До зони складування ТПВ віднесено:

- карта складування №1 (нове будівництво);

- карта складування №2 (рекультивація);

     Карта складування  ТПВ №1 займає південно-східну частину полігону. В межах існуючої карти № 2 є в наявності заскладоване сміття, проектом передбачена рекультивація карти №2.

    Для влаштування протифільтраційного екрану на площі дна карти № 1 влаштовується котлован на відмітці 70,50 дна карти. Всередині карти № 1 прокладається дренаж для відводу фільтраційних вод карти складування ТПВ у ємкість збору фільтрату.

Днище котловану проектується з ухилом від 3‰ до 20‰ для забезпечення роботи дренажної системи та стоку фільтрату в місце його збирання.

  При розробленні конструкції карти (на наступних стадіях проектування) необхідно передбачити протифільтраційний екран з синтетичних матеріалів високої щільності, що мають коефіцієнт фільтрації води не більше за 10-9 м/с, термін дії не менш, ніж 100 років, стійкий до можливих навантажень, ультрафіолетового випромінювання і пошкодження гризунами, завтовшки не менше 3 мм.

     Дамби обвалування карт складування ТПВ формуються із суглинистого ґрунту.

    Висота дамб обвалування становить 2 м із закладенням укосів 1:2.

     Після завершення експлуатації карти №1 та для карти №2, експлуатація якої завершена, передбачається їх рекультивація шляхом влаштування багатофункціонального екрану з системою збору та відводу біогазу.

                                                     Фото без опису

 

З основними техніко-економічними показниками детального плану території, графічними матеріалами та додатковою інформацією можна ознайомитись в відділі містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури райдержадміністрації  до 02 липня 2019 року,  включно.

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі в робочі дні (з 16.00 до 17.00 години) за адресою: м. Кременчук, вул. Соборності, 14/23 або за допомогою електронної пошти: arh_krem@ukr.net, https://pishanska-gromada.gov.ua/ до 02 липня 2019 року, включно. У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються.

Громадське обговорення триватиме протягом 1 місяця з моменту опублікування даного оголошення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь